Over Psychotherapie

Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen.   Je kan individueel terecht, maar ook als koppel.

Het doel van psychotherapie is altijd de psychische klachten te verminderen, ze beter hanteerbaar te maken en ze uiteindelijk samen zo goed mogelijk op te lossen.

Hoe psychotherapie er precies uitziet, hoe lang het duurt, wat er allemaal aan bod komt.  Het zijn allemaal zaken die afhankelijk zijn van je specifieke hulpvraag.  Wat belangrijk is om te weten is dat jij over alles de eindbeslissing hebt. En dat alles wat er gezegd wordt 100% vertrouwelijk is.

Psychotherapie begint altijd met praten en luisteren.  In therapie krijg je altijd de mogelijkheid om jouw verhaal te doen, er wordt onvoorwaardelijk naar jou geluisterd, wat je ook wil vertellen.  Daarnaast ga ik ook via vragen, oefeningen en soms opdrachten mee helpen te achterhalen wat er aan de basis ligt van je probleem. Om zo te komen tot een therapie die helpt om je probleem op te lossen.

Een psychotherapie-traject start altijd met een intake-sessie.  Tijdens deze sessie luister ik naar je verhaal en geef ik je meer informatie over wat ik voor je kan betekenen.  Na deze eerste sessie kan je dan verder beslissen om psychotherapie iets voor jou is en of het klikt. Soms komen mensen voor een lange periode, met een bepaalde regelmaat (bv. 1 x per week). Soms komen mensen gewoon voor informatie en kunnen ze op die manier verder.  Elk traject is uniek. Ik kan je advies geven over wat voor jou het beste kan werken, maar de uiteindelijke beslissing neem je volledig zelf.

De Belgische wetgeving voorziet voorlopig nog geen terugbetaling van psychotherapie. Dit komt er in de komende  maanden mogelijk aan, en dan nog slechts onder bepaalde voorwaarden.  Vanaf 1 november 2017 kost een sessie bij mij  55 euro en duurt 60 minuten.  Hiermee zit ik onder de gemiddelde prijs, wat een bewuste keuze is, om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van de voordelen van psychotherapie te kunnen gebruik maken.

De sessies gaan door in mijn praktijk gelegen aan het Geestenspoor 17 A in Ekeren

Wenst u meer informatie of een afspraak, contacteer mij.