Angst

Iedereen is weleens bang of angstig. Maar wanneer het je leven gaat beperken of beheersen, kan psychotherapie een uitkomst bieden.

Angsten bestaan er in vele vormen. Je kan bang zijn voor iets specifieks als honden of hoogtevrees hebben. Dan spreken we over een fobie.

Bij een paniekaanval word je heel erg bang en denk je  dat je gaat flauwvallen of iets ergs gaat krijgen. Ga je ook de situaties vermijden waarin je mogelijk een paniekaanval kan krijgen, dan wordt het een paniekstoornis genoemd. 

Als je in sociale situaties bang bent om afgewezen of negatief beoordeeld te worden door anderen, dan is er een sprake van een sociale fobie. 

En heel veel piekeren en van veel zaken voortdurend angst hebben, is een kernmerk van een algemene angststoornis.

Bij hypochondrie tenslotte denk je vaak dat je een ernstige lichamelijke ziekte hebt.

Wat het ook is, angst is iets wat je leven heel moeilijk kan maken. Wanneer je verkeerd omgaat met je angst, door bijvoorbeeld situaties teveel te gaan vermijden, loop je het risico dat je angst net erger wordt.

Maak gerust een afspraak om te bekijken wat we samen kunnen doen, om je opnieuw te laten genieten van een leven met minder angst. Klik hier  of bel me op 0496/66.46.26.